Spørg lægen

Ung og alene

27. April 2021 18:27
Sandra

Hej,

Vil høre om man kan få sæddonor, når man kun er 26år, er alene mor i forvejen til et barn på 4år og studerende? Jeg har store cyster på min ene æggestok og derfor meget uregelmæssig cyklus mm og har fået at vide af en gynækolog jeg skulle blive henvist til fertitlitetsklinik, hvis jeg ønskede flere graviditeter, da min eks kæreste og jeg prøvede at blive gravid i 2år uden noget skete….. Kan i godt hjælpe mig selvom jeg nu ikke er sammen med ham mere og ikke ligefrem er så langt oppe i alderen som mange andre måske er?

Svar fra lægen

Single kvinder kan få gratis fertilitetsbehandling til barn nr. 2, hvis behandlingen er insemination med donorsæd. Du skal dog selv købe sæden hos sædbanken.

Som læger skal vi både forholde os til, hvilken behandling der er den rigtige til dig (insemination eller IVF behandling), og om du kan magte at være alene med to børn. Derfor vil det være en stor hjælp, hvis din praktiserende læge, som kender dig og som skal henvise dig til behandling, også skriver et par ord om, at han/hun mener, at det kan du godt.

Der er mange kvinder som vælger at få mere end 1 barn alene, og langt de fleste klarer det uden større problemer. Sørg for at have et godt netværk omkring dig når den lille kommer. Der vil være brug for aflastning.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 27. April 2021 18:27

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.