Spørg lægen

Regnbuebarn

6. January 2021 10:02
Anne

Min ven (28 år) og jeg (37 år) ønsker os at starte en familie sammen. Da vores seksualitet ikke stemmer over ens, har vi et par gange forsøgt med hjemmeinseminering, på de dage hvor ægløsningen finder sted. Der har naturligvis være ægløsningstest ind over. Spørgsmålet er hvordan vi ellers kan gribe det an? Min egen læge er åbenbart ikke så “moderne” at hun kan rådføre os på emnet og selvom ingen af os har voldsomt travlt, ser vi heller ingen grund til at spilde tiden, med min alder taget i betragtning.

Svar fra lægen

Kære A

Som jeg forstår dit spørgsmål, ønsker I at få et barn sammen og danne en familie. Det betyder, at I begge skal være forælder til jeres regnbuebarn. I har forsøgt jer med hjemmeinsemination uden held.

Som alle andre par som ønsker at få et barn sammen, skal I begge to udredes for at se, om jeres fertilitet er påvirket. Denne udredning adskiller sig ikke fra andre pars udredning. I skal begge to bruge en henvisning fra egen læge. Herefter vil vi udrede jer hver især. Hvis det er muligt, kan vi tilbyde behandling med insemination efterfølgende. Hvis ikke, vil vi henvise jer til IVF behandling på et offentligt sygehus.

Ud fra din alder (37 år) mener jeg ikke at I skal bruge mere tid på hjemmeinsemination, men se at komme i gang med en udredning. Herefter kan I altid tage stilling til, om I ønsker at starte med insemination eller om I vil fortsætte med hjemmeinsemination.

Med venlig hilsen, Ursula Bentin-Ley

Ikke besvaret endnu

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.