Spørg lægen

Progesteron

28. January 2018 20:58
Anonym

Hej

Jeg har et spørgsmål vedr. progesteron.

Jeg har været gravid en gang, hvor jeg konstaterede implantationsblødning (rød blødning) 3 dage inden testdag kombineret med brunlig pletblødbing/udflåd. Graviditeten blev konstateret ved blodprøve og endte i en spontanabort.

Nu har jeg endnu engang konstateret en blødning 5 dage inden testdag, som er kombineret med brunlig pletblødning.

Jeg frygter at den brunlige pletblødning skyldes progesteron mangel og at hvis jeg er blevet gravid denne gang, at det så endnu en gang ender med en spontan abort.

Hvad kan jeg gøre for eventuelt at forhindre det? Og er det sandsynligt at pletblødningen skyldes progesteronmangel? Eller er det normalt at pletbløde (have brunligt udflåd når man tørrer) på rette stadie i cyklus?

Svar fra lægen

Det er rigtig svært at svare på dit spørgsmål, når jeg ikke ved, om du får behandling eller er blevet spontan gravid. Hvis du er blevet gravid derhjemme, vil jeg foreslå, at du får målt dit progesteron tal nu. Er det over 30 nmol/l ligger det fint, og det er ikke pga et lavt progesteron tal at du bløder eller er ved at abortere. Ligger det lavere, kan din læge udskrive Crinone 1 dagligt som du tager i skeden indtil du er 7 uger henne. Hvis du er i fertilitetsbehandling, er der forskellige muligheder, alt afhængig af, hvilken behandling og hvilken medicin du får. I det tilfælde vil jeg foreslå, at du i første omgang diskuterer det med din fertilitetslæge. Jeg håber at det var svar på dit spørgsmål. Held og lykke! Ursula Bentin-Ley
Besvaret 29. January 2018 16:31

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.