Spørg lægen

Fertilitet

12. January 2021 20:55
Anja

Hej Vivaneo

Jeg har to spørgsmål.

Mit første spørgsmål går på ægløsning og udebliven menstruation. Jeg er stoppet på p-piller for mange måneder siden. Efter 30 dage fik jeg min menstruation, i de 30 dage kunne jeg via ægløsningstest se hvornår jeg havde umiddelbar ægløsning. Jeg har kun haft min menstruation den ene gang siden jeg stoppede på p-piller. Jeg er ikke gravid. Har taget flere test. I dag anvendte jeg så for sjov en ægløsningstest og ifølge den er der stigning i LH niveau. Kan det lade sig gøre at have ægløsning selvom jeg ikke har haft en blødning?

Mit andet spørgsmål er hvornår man skal blive bekymret eller kan overveje tjek af fertilitet. Jeg er 31 år, min kæreste er 32 og vi ønsker at blive gravide.

God dag.

Venlig hilsen
Anja

Svar fra lægen

Udebleven menstruation efter p-piller

Menstruationen udebliver ofte efter længere tid på p-piller. Som regel kommer den tilbage i løbet af et par måneder. Den første blødning skyldes ofter p-pillerne, det er først herefter at den langvarige hormonpåvirkning viser sig. Din LH-test kan sagtens være korrekt, og ægløsningen er på vej. Sørg for at få gjort noget ved sagen i dag!

Hvis du ikke får menstruation om 2-3 uger bør du teste om du er gravid.

I jeres tilfælde, hvor du tydeligvis har problemer med ægløsningen, bør I allerede nu kontakte egen læge og bede om en henvisning til en gynækolog. Med en henvisning kan vi undersøge jer begge to og finde ud af, om der er andre grunde til, at det ikke er lykkes for jer at blive gravid.

Vi kan så i fællesskab beslutte om vi skal starte på behandling (formentlig insemination), eller om du ønsker at vente lidt længere på at se, om menstruationen kommer tilbage af sig selv.

Held og lykke!

Bedste hilsner fra Ursula Bentin-Ley

Besvaret 12. January 2021 20:57

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik