Spørg lægen

Meget lav AMH

14. August 2020 03:18
Nanna Uhrenholt Jensen

Hej. Jeg er 31, min kæreste er 32 og vi drømmer om at få et barn.
Jeg fik i 2018 målt min AMH til 75 i forbindelse med en udredning for PCO – hvor jeg også fik påvist højt testoteron niveau og insulinresistens, hvorfor jeg blev sat på metformin og har ændret min kost og aktivitetsniveau.
Kæresten og jeg vil nu gerne have et barn, men er flyttet til den anden ende af landet og min nye gynækolog lavede en fertilites udredning, hvor min AMH blev målt til 0.9..!
Han sagde at det ikke var noget at bekymre sig for og at vi bare skulle have en henvisning til en fertilitetsklinik, hvilket vi har i Januar.
I mellemtiden er min menstruation udeblevet i 15 dage, hvilket ikke er normalt for mig, men graviditetstesten er negativ og det eneste jeg kan tænke nu er at jeg er ved at løbe tør for æg og det holder mig mildest talt oppe om natten.

Hvor bekymret skal jeg være og kan jeg vente helt til januar med at påbegynde fertilitesbehandling ved OUH?

Svar fra lægen

Jeg kan godt forstå at du er blevet nervøs for din fertilitet. Har du fået normale menstruationer efter du er påbegyndt metformin og livsstilsændringer? Umiddelbart synes jeg at du skal have gentaget din AMH-måling og at du også skal have ultralyd skannet dine æggestokke. Højst sandsynligt er det en fejlmåling af din AMH. Hvis der er mange små ægblærer i dine æggestokke vil jeg ikke være så bange. Det er ikke normalt at man går i overgangsalderen lige pludseligt, det er normalt en proces som strækker sig over flere år, hvor der først går længere og længere tid mellem menstruationerne inden de stopper helt. Mange kvinder med en AMH som er lavere end den, du har fået målt, har stadigvæk menstruationer. Held og lykke! Bedste hilsner fra Ursula Bentin-Ley
Besvaret 14. August 2020 08:19

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.