Spørg lægen

Let nedsat sædkvalitet

7. March 2018 18:50
Anonym

Hej. Jeg er en ung mand sidst i 20’erne. Jeg fik desværre en klamydiainfektion, da jeg var yngre, hvilket har betydet, at der ikke kommer samme mængde sæd ud som tidligere. Derfor har jeg nu fået testet min sædkvalitet, og resultatet viste, at jeg har let nedsat sædkvalitet. Nu forsøger jeg at finde ud af, hvor vidt jeg skal være bekymret for, at jeg ikke vil kunne få børn med min kæreste på naturlig vis. Derfor vil jeg høre, om du evt. kan beskrive, hvor svært det evt. vil være for mig at gøre min kæreste gravid, når der altså er tale om let nedsat sædkvalitet, forudsat at hun er almindelig fertil? Jeg kan nemlig ikke rigtig kan finde ud af, hvor kritisk det er, når der er tale om let nedsat sædkvalitet.

Desuden har jeg læst, at det er 40 pct af alle danske mænd, som har nedsat sædkvalitet i en eller anden grad. Kan du fortælle mig, om det er sandt, og om det betyder, at jeg ikke behøves at være så bekymret, hvis det er så normalt?

På forhånd tak for hjælpen!

Svar fra lægen

Hej. Hvis det kun er antallet af sædceller der er let nedsat, vil langt de fleste mænd med let nedsat sædkvalitet kunne opnå spontan graviditet, hvis deres partner er normal fertil. Hvis sædcellerne ikke svømmer så godt, eller der er for mange abnorme sædceller, vil det være sværere for jer at opnå graviditet uden hjælp. Det ofte tilstrækkeligt med insemination. Hvis I har prøvet i 12 måneder uden at det lykkes, er det tid til at gå til egen læge og blive henvist til udredning og behandling. Med venlig hilsen, Ursula Bentin-Ley
Besvaret 12. March 2018 08:59

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.