Spørg lægen

lav amh gentagne aborter

5. September 2021 19:16
Selma Ocmaz

Til rette vedkommende,

Jeg er 37 år lykkelig gift og har en datter på 8 år. Jeg ønsker nummer to barn men har meget lav AMH sidst målt for 3 mdr siden 0,78 normal FSH og normal LH værdi.

Jeg har været gravid sidste cyklus dog en spontan abort som jeg har haft flere gange dog kan jeg ikke huske antal på det længere. Gestationssækken og en lille opklaring kan ses men ikke mere også bliver det en abort.

Hvad er mine muligheder hos jer. Har jeg overhovedet chance for at blive gravid igen ?

M.V.H

Selma

Svar fra lægen

Kære Selma

Det er hårdt når den ønskede graviditet ikke bliver til noget. Din lave AMH værdi tyder på, at din ægreserve kan være meget lav. Man kan kun regne med FSH og LH når den bliver målt på 2.eller 3. cyklusdag. Man skal også måle østradiol.

Østradiol værdien skal være under 0,2 nmol/l for at du kan regne med FSH og LH. Er den højere sænker den FSH.

Jeg foreslår at du beder din egen læge om at få målt AMH, FSH, LH og østradiol næste gang du får menstruation. Husk, det skal være på 2. eller 3. blødningsdag.

Er AMH igen meget lav, og er FSH over 20, tyder det på, at det kan blive meget svært for dig at blive gravid med dine egne æg. I det tilfælde er det muligt at få ægdonation, og på den måde få ønskebarnet og en søskende til jeres barn.

Jeg ønsker jer al mulig held og lykke.

Ursula Bentin-Ley

Besvaret 5. September 2021 19:17

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.