Spørg lægen

Lav AHM værdi

27. April 2019 22:44
Simone Stubbing

Hej.
Jeg fik for 2 uger siden fortaget en del blodprøve og fik svar tilbage om at alt så godt ud undtagen den som sagde noget om min AHM værdi den lå nemlig kun på 5,9.
Det kom som et stort chok jeg er kun 25 år.
Jeg fik besked fra min læge om at vi nok ikke skulle vente for længe før min kæreste og jeg gik i gang med at forsøge på at blive gravide.
Vi har været sammen i 7 år og vi elsker hinanden så højt. Men det var ikke lige planlagt at vi skulle begynde at forsøge på at få børn nu.
Så mit spørgsmål er kan man sige noget om hvor hurtigt ens værdi falder, eller hvornår man seneste burde gå i gang med at forsøge.
Jeg synes det vildt svært og hårdt for vil gerne have børn, så vil være rigtig ked af at misse chancen men samtidig havde jeg håbet vi var kommet lidt længere i vores liv i forhold til uddannelse, arbejde, fast base og stabil økonomi før vi fik børn.

Svar fra lægen

Hej Har du taget p-piller inden du fik målt din AMH? Så kan den være lavere pga p-pillerne, og der kan gå op til 6 måneder inden den bliver helt normal. Jeg vil råde dig til at få den gentaget, og måske også at få lavet en ultralyd af dine æggestokke for at se, hvor mange små ægblærer der er i æggestokkene. Er den næste AMH-måling ligeledes lav, og er der kun få æganlæg at se i æggestokkene ved ultralyd, er det formentlig korrekt, at du har en lav ægreserve. Der findes ingen gode undersøgelser som kan sige noget om, hvornår man går i overgangsalderen, ud fra en AMH-måling. Men din fertilitet topper lige nu. Alt for mange kvinder midt i 30’erne fortyder, at de ikke gik i gang lidt tidligere. I dag har de fleste kvinder rundet de 30 år når de skal have første barn, og det kan give problemer på sigt, når man gerne vil have mere end 1 barn. Så derfor vil mit råd til dig også være, at I bør gå i gang inden du fylder 30. Held og lykke, Ursula Bentin-Ley
Besvaret 28. April 2019 09:33

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.