Spørg lægen

Kan man blive afvist

16. March 2017 12:56
Line Eilsborg

Hej,
Jeg er lige fyldt 39 år. Da jeg er steriliseret, er jeg henvist til IVF behandling. Det viser sig imidlertid mine tal ikke er lige i skabet: FSH er på 11,7 og AMH på 3,6. Jeg har regelmæssig cyklus, der altid har været på 24 dage.
Mit spørgsmål er nu om jeg kan blive afvist (både på offentlige og private klinikker) pga tallene? Og hvordan tænker du prognosen for at opnå graviditet med IVF er (min partner har normal sædkvalitet)?

Svar fra lægen

Hej. En AMH på 3,6 er ikke særlig høj og tyder på, at du kun vil producere ret få æg. Den vigtigste faktor for sandsynligheden for graviditet er kvindens alder, der siger noget om ægkvaliteten, den næstvigtigste er ægreserven. Så du har nogen udfordringer, og din sandsynlighed for at få et barn vil være lavere end for gennemsnittet af jævnaldrende kvinder. Umiddelbart vil vi ikke afvise dig, medmindre der er andre faktorer tilstede, som også nedsætter din graviditetschance. Det er en lægelig vurdering, som jeg ikke har nok informationer til at kunne træffe uden at have talt med jer og undersøgt jer. I det tilfælde at IVF har for lille udsigt til succes kunne ægdonation være et alternativ med større chance for at føre til det ønskede resultat. Med venlig hilsen, Ursula Bentin-Ley
Besvaret 16. March 2017 13:33

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.