Spørg lægen

IUI vs. IVF

25. January 2022 16:50
Anonym

Hvad er bedst, IUI eller IVF?
Jeg blev i 2019 naturlig gravid (SA), så blev jeg gravid med 2. IUI (GUL) i 2020 og i sommer 2021 blev jeg gravid med 3. IUI (MA). Jeg er nu igang med IVF, hvor vi i oktober fik taget 14 æg ud og 6 blev befrugtet. Jeg har så siden været igennem 1. friskt forsøg og 2 fryseforsøg (naturlig cyklus). Jeg har 3 æg tilbage på frys og jeg bliver snart 35 år. Mit spørgsmål: har I oplevet at IUI fungerer bedre for nogen? Hvor mange ægoplægninger skal man normalt igennem, før det fungerer med IVF i min slags sag? Jeg begynder så småt at blive bekymret for om det kan lykkedes. Derudover skal jeg høre dig hvor vigtig du mener progesteron er? Jeg har ikke fået det til mine fryseforsøg, da jeg selv producere det, men kunne det hjælpe æggene til at sætte sig fast? Har lagt mærke til at mange privatklinikker tilbyder det. Jeg får behandling offentligt og skulle kun tage det efter det friske forsøg.
Til sidst, KÆMPE tak fordi I gør det muligt at stille spørgsmål her. Det er så vigtigt for os der er i behandling!

Svar fra lægen

Kære A

Du har været gravid ialt 3 gange på IUI, selvom der desværre ikke er kommet et barn ud af behandlingen. Det fortæller mig, at din slimhinde formentlig er god nok, og at det nok skal komme.

Dit første spørgsmål er, om IVF er bedre end IUI? Ifølge videnskabelige undersøgelser er der langt flere kvinder som bliver gravid på en IVF behandling, sammenlignet med en IUI behandling. Det skyldes ganske enkelt, at der er flere æg at vælge imellem. Og det gælder også for dig, selvom du har haft en positiv graviditetstest på IUI men endnu ikke på IVF. Husk på, at du kun har fået taget æg ud en enkelt gang.

Hvad angår måling af progesteron er det min oplevelse, at en del kvinder har et lavt progesteron-tal i spontan cyklus. Jeg synes du skal spørge dine fertilitetslæger, om ikke det er muligt at få målt progesteron dagen før du skal have lagt en blastocyst op. Er tallet lavt, kan man undlade at tø og transferere en blastocyst, eller man kan give dig tilskud med progesteron frem til graviditetstesten.

Held og lykke, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 25. January 2022 16:50

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.