Spørg lægen

Kan man få flere forsøg med insemination?

10. January 2022 10:01
Simone

Hej,
jeg er i gang med inseminations behandling hos jer. Jeg blev insemineret d. 13. december, men desværre kom der ikke en gravitet ud af denne omgang. Nu skal jeg muligvis insemineres i næste uge. Jeg kan ikke lade være med, at bekymre mig om jeg overhovedet bliver gravid af de 3 forsøg jeg har og jeg stresser en smule over det. Jeg snakkede med en af jeres sekretærer som nævnte, at man muligvis kunne blive tilbudt 6 forsøg. Hvad skal årsagen være her? 🙂
Jeg har en spontan abort samt en senabort i 20. gravitetsuge bag mig, så med denne bagage har vi forsøgt at få barn nr. 2 siden januar 2020. Vi vil bare så gerne blive gravide og frygter blot at dette ikke sker indenfor de forsøg vi har og derefter bliver overladt til os selv.

Med venlig hilsen
Simone

Svar fra lægen

Kære Simone

Jeg kan svare generelt på dit spørgsmål om insemination her på siden, men jeg kan ikke kommentere jeres personlige situation. Det kræver en lægesamtale. Antallet af inseminationer beror i sidste ende på en individuel vurdering.

Når Sundhedstyrelsen anbefaler 3 inseminationer til par hvor kvinden har en normal cyklus og ægløsninger skyldes det, at der ikke er så mange kvinder der bliver gravide på efterfølgende behandlinger. I den situation er det bedre at gå videre til IVF behandling.

Vores mål er jo ikke at du skal have en behandling, men at I får det barn som I ønsker jer så brændende. Insemination er udmærket ved lettere nedsat fertilitet. Vi forventer at knap halvdelen af alle par opnår graviditet på de 3 behandlinger som Sundhedsstyrelsen anbefaler. Resten har brug for en mere effektiv behandling, typisk IVF behandling.

Du skal tænke på, at I kan risikere at bruge kostbar tid på behandling med insemination. Jo flere inseminationer, desto længere tid bruger I på en behandlingsform som ikke er så effektiv. Når I så endelig går videre til IVF, har I muligvis spildt kostbar tid, da din ægkvalitet og ægreserve er faldet i mellemtiden. Jo ældre du er, desto hurtigere falder både ægkvalitet og ægreserve. Det kan medføre, at det også bliver sværere at gøre dig gravid med IVF fordi du i mellemtiden er blevet ældre.

Med venlig hilsen, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 10. January 2022 00:00

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.