Spørg lægen

Ikke gravid efter spontan abort

22. November 2021 16:26
Anonym

Jeg bliver ikke gravid efter spontan abort. Jeg fik taget min hormonspiral ud i efteråret 2020 og stod allerede to måneder senere med en positiv graviditetstest. Desværre endte det med en MA, og jeg fik en kirurgisk abort, som ikke var komplet. Efterfølgende en medicinsk abort. Efter et par måneders blødning kom min mens og den blev hurtigt regelmæssig 24-26 dage. Min mens varer efterfølgende nu kun 3-4 dage, hvilket er kortere end tidligere. Men vi har nu 8 måneder senere stadig ikke set skyggen af en ny positiv graviditetstest. Vi har testet min mands sæd hjemme, som viser han har normal sædkvalitet. Vi har selvfølgelig regelmæssigt sex 3-4 gange om ugen. Jeg er så bange for, at der er noget ‘galt’ siden jeg endnu ikke er blevet gravid igen. Vi bliver ikke rigtig taget seriøst i sundhedssystemet fordi vi allerede har været gravide en gang og fordi vi fortsat er relativt unge – begge i starten af 30’erne.
Er der grund til bekymring og kan det evt. være mine hormoner, som ikke er faldet på plads efter aborten eller hvad mon næste skridt er for os?

Svar fra lægen

Kære Anonym

Det er trist du ikke er blevet gravid efter din spontane abort. Det er hårdt at miste, og endnu værre hvis graviditeten ikke kommer igen.

Jeg ved af mange års erfaring, at man let kan komme til at fjerne lidt rigeligt med livmoderslimhinde i forbindelse med en kirurgisk abort. Symptomerne er typisk at menstruationen ikke er så kraftig som tidligere. Der kan også komme sammenvoksninger i livmoderen efter en udskrabning.

Jeg synes du skal bede din egen læge om at henvisning til en gynækolog. Så kan du få foretaget en ultralydsskanning og eventuelt en vandskanning for at se, om der skulle være sammenvoksninger eller andet inde i livmoderen som gør det unødvendigt svært at blive gravid igen.

Det kan også være tilfældigheder som er skyld i, at det ikke er lykkes endnu.

Held og lykke, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 22. November 2021 16:25

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.