Spørg lægen

Sprøgsmål

21. March 2021 15:09
Anonym

(Er ordblind så undskyld for stavefejl). Hej jeg har et sprøgsmål omkring hvor henne man for tjekket om ens livmore og æg er gode og om sæden er som den skal være eller der er nået galt for ca 4 månder siden var jeg gravid og jeg mistede pg mit sygehus ikke lyttede på mig da jeg sagde der var noget galt i 3 uger blødte jeg da jeg enlig kom til screening fik jeg af vide jeg ik var gravid men min blodprøve sagde noget andet så jeg kom til en ny screening og fik afvide der var 50/50 ca 1 uge senere bløder jeg som hvis du tænder en vandhane jeg mistede 4 liter blod enden da fik jeg afvide at jeg ikke kunne blive gravid så da jeg fandt ud af det blev jeg overlykkelig mig og min kæreste har prøvet lige siden men indtet er sket vi har gjordt alt til punkt og prikke vi er bange for at det var en gangs fornøjelse eller at jeg er blevet steril eller min kærestes sæd os var en engangs jeg er 19 og blir 20 og min kæreste er 21 jeg har ik turde sprøge nogle steder da jeg altid for blikke og at jeg er for ung som gør mig rigtig ked af at folk kan være på den måde da det er vores største ønske min søster har ikke nogle æggestokke så hun kan ikke blive gravid alle siger når du har været gravid engang blir du det hurtigt igen men intede hjælper

Svar fra lægen

Kære C

Det du efterlyser er fertilitetsrådgivning.

Du har været gravid, men har mistet din graviditet igen. Din krop har bevist, at den godt kan blive gravid, selvom det endte med en spontan abort. I er begge to unge.

Højst sandsynligt er det bare uheldigt, at du endnu ikke er blevet gravid igen.

Efter en spontan abort skal kroppen lige bruge et par uger for at komme til hægterne igen, og din cyklus skal lige gå i gang igen. Jeg kan også forstå, at du har mistet en del blod i forbindelse med du aborterede.

Jeg er ikke så bekymret for hverken din eller din kærestes fertilitet på nuværende tidspunkt. Det er helt normalt, at der går op til 6 måneder inden du bliver gravid igen.

Hvis I gerne vil have vurderet jeres fertilitet hver især, kan I henvende jer til Fertilitetsrådgivningen på enten Rigshospitalet eller Herlev Hospital i Region Hovedstaden eller på Fertilitestklinikken på Køge Sygehus, hvis I bor i Region Sjælland. Du skal bare søge på “Fertilitetsrådgivning” på nettet og vælge et af hospitalerne. I behøver ingen henvisning til rådgivningen. Den er åben for alle.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

 

Besvaret 23. March 2021 18:05

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.