Spørg lægen

Hvornår forsvinder hCG efter abort?

12. January 2022 17:15
Anonym

Hej, jeg har for 14 dage siden fået foretaget en medicinsk abort.
Jeg tester positiv på graviditets teste. Hvornår forsvinder hCG efter en medinsk abort?

Svar fra lægen

Kære anonym

Det sker ofte, at man kan detektere hCG efter en medicinsk abort i nogen tid.

Graviditetshormonet hCG produceres af moderkagevæv og ikke af selve fosteret.

Halveringstiden for hCG (den tid det er om at falde til halvdelen af udgangsværdien) er cirka et døgn. Som en tommelfingerregel vil man sige, at det er ude af kroppen 6-7 døgn efter du har udstødt graviditeten. Men som regel tager det længere tid indtil det er helt væk.

Når du fortsat har en positiv graviditetstest kan det skyldes, at det falder lidt langsommere end forventet, eller at der er ganske små rester af moderkagevæv tilbage i livmoderen. Har du fået lavet en efterkontrol via den læge eller afdeling hvor du fik lavet aborten? Normalt kontrollerer man at hCG tallet falder en uge efter aborten.

Hvis man har set at graviditeten sad inde i livmoderen (og der dermed ikke er mistanke om en graviditet ude for livmoderen), og du ikke har blødningsproblemer, kan du godt vente lidt og se det an, om ikke det forsvinder af sig selv.  Husk at en graviditetstest er meget følsom og vil fange selv små mængder hCG i urinen. Hvis det fortsætter, kan du få taget en blodprøve via din egen læge for at se hvor højt tallet er.

 

Besvaret 12. January 2022 17:15

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.