Spørg lægen

Graviditetschance efter fryseforsøg

12. October 2021 12:19
Louise

Hvordan er min graviditetschance efter fryseforsøg? Vi har været i gennem vores 2. fryseforsøg, begge i naturlig cyklus, som desværre ikke er endt med nogen graviditet.
Min kæreste er 37 år, og har meget nedsat sædkvalitet hvorfor vi er i ICSI forløb. Han har dog en dreng på 7 fra tidligere forhold, som er “lavet” naturligt. Dengang fik han målt normal sædkvalitet. Min kæreste har haft leddegigt allerede fra han var 20. Behandles idag med benepali.
Jeg er selv 33 år, og er i det store sund og rask. Har fin ægreserve. Er opereret for en dermoid cyste i 2019, og i den forbindelse kunne de se lidt endometriose væv på blæren, dog ikke noget de vurderer burde have indflydelse på graviditetschance.

Jeg fik taget æg ud i kort behandling, hvor vi fik taget 17 æg ud og tømt en cyste. Deraf blev 4 befrugtet og alle frosset ned på 5. dagen pga. OHSS. 1. oplægning var med en 3AA, 2. med en 4BB – desværre gik et af æggene til ved optøning i andet forsøg, så vi har nu kun et æg tilbage i fryseren.
Jeg er lidt modløs, og har tanker om, at det aldrig vil lykkes.
Hvad er din vurdering af vores graviditetschance efter 2 fryseforsøg? Er der noget vi kan gøre for at optimere vores chancer?

Svar fra lægen

Kære Louise

Din graviditetschance efter 2 fryseforsøg er fortsat rigtig god. Det er alt for tidligt at miste troen på, at det nok skal lykkes.

Jeg synes det er flot, at I har fået 4 blastocyster frosset ned. Så der er noget der fungerer. Spørgsmålet er nok mere, hvornår det rigtige æg kommer.

Du fik taget 17 æg ud. Du skriver ikke, hvor mange der var modne til at man kunne forsøge at befrugte dem. Det er lidt overraskende, at kun 4 blev befrugtet. Den gode nyhed er, at de delte sig meget flot og kunne fryses alle sammen.

Umiddelbart skal I være opmærksom på jeres livsstil. Ingen rygning, en sund og varieret kost, undgå for meget koffein og sørg for at få motion et par gange om ugen. Tænk over jeres vægt og fedtprocent. Mange kommer i underskud med især D-vitamin i løbet af vinteren, så jeg vil anbefale en multivitamin tablet dagligt til jer begge to.

Din kæreste skal være opmærksom på feber, da den kan nedsætte sædkvaliteten betydeligt i op til 3 måneder efter han har været syg. Ellers er der ikke så forfærdelig meget I kan gøre selv.

De lyder ikke til, at din endometriose er så udtalt, at du skal forbehandles med p-piller mellem forsøgene. Du må spørge de læger der behandler dig om p-piller kunne være en god ide. Du kan læse mere om endometriose og fertilitetsbehandling på min blog.

Min vurdering er, at I har rigtig fine chancer for at få et barn i løbet af 3 behandlinger, hvor I får lagt både friske og frosne æg tilbage. Så op på hesten igen. Det skal nok komme.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

 

 

Besvaret 12. October 2021 12:08

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.