Spørg lægen

Hvad er chance efter mislykket ICSI

6. April 2021 20:22
Anonym

Min kæreste har nedfrosset sæd efter kemobehandling, som vi har forsøgt med ICSI et par gange (kvaliteten er stærkt nedsat). Jeg vil gerne høre om I tror, vi har chance for at blive gravide med hans sæd eller om vi skal bruge donor. Jeg er 26 (alle mine tal, scanninger osv. er fine) og har fået taget mange æg ud hver gang, men de “dør” alle inden de når til blastocyst. Er vi blot uheldige eller er ICSI umuligt med dårlig sædkvalitet?

Svar fra lægen

Kære K

Det er rigtig svært for mig at give dig et klart svar, fordi jeg ikke ved nok om jeres behandlinger. Hvordan blev du stimuleret? Hvordan var befrugtningsraten? Hvornår gik æggene i stå? Var der uregelmæssige delingsmønstre? Blev æggene dyrket i embryoskopet eller i en almindelig inkubator?

I langt de fleste tilfælde vil det være muligt at gøre dig gravid med din kærestes sæd, selvom sædkvaliteten er stærkt nedsat. Æg fra en ung kvinde er bedre til at reparere kromosomfejl i sædcellens DNA end æg fra ældre kvinder.

For at jeg kan give jer et mere kvalificeret svar, har jeg brug for data fra jeres tidligere behandlinger (stimulationsskema og ægskemaer). Jeg vil foreslå, at I booker en tid til en lægesamtale, og sender skemaerne til os forud for samtalen. Med en henvisning fra egen læge på jer begge to er samtalen gratis.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 6. April 2021 20:17

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.