Spørg lægen

For lille gestationssæk?

22. April 2018 19:04
Anonym

Hej Ursula

Har tidligere skrevet vedrørende udviklingen i mine hcg-tal.

Jeg startede med hcg tal i den lave ende (og blev derfor fulgt med blodprøver for at udelukke graviditet uden for livmoderen). Tallene fordoblede sig på ca. 1,5 dag i løbet af de første 6 dage, men fra ca. 18 dage efter ægløsning til ca. 20 dage efter ægløsning steg hcg fra 947 til 1840, dvs næsten en fordobling men ikke helt. Til scanningen ca. 21 dage efter ægløsning fik jeg at vide, at gestationssækken svarer til en graviditet på 4-5 uger.

Lyder dette normalt? Eller er det en langsom starter ift. Hcg tal og gestationsstørrelsen? Er der en stor risiko for at det ender med en spontan abort? Er blevet gravid på naturlig vis. Er 34 år.

Jeg har indenfor de sidste 5 måneder haft to biokemiske aborter, som gik til grunde et par dage efter positiv test.

Tak for hjælpen.

Svar fra lægen

Hej. Problemet er, at hCG tallet siger noget om moderkagens funktion (det er moderkagen som producerer hCG), men det siger ikke noget med hensyn til, om der er et foster, og om fosteret er i live. Der er ikke andet at gøre, end at skanne dig igen og se hvad der sker. Umiddelbart er skanningen ikke normal, men ind imellem ser man en sløv starter, som så vokser fint efterfølgende. Det er dybt frustrerende, men der er ikke så meget vi kan gøre. Held og lykke. Mange hilsner fra Ursula Bentin-Ley
Besvaret 23. April 2018 16:39

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.