Spørg lægen

Endometriose

18. February 2021 11:26
Camilla

Hej. Jeg har fået konstateret endometriose og er 22 år. Jeg har ikke været på p-piller siden jeg var 18 år. Jeg har nu prøvet i 8 måneder prøvet på at blive gravid men for hver gang jeg har ægløsning bliver mine smerter mere intense. nu har mine smerter så voldsomme at jeg ikke kan have samleje.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere og håber i kan hjælpe mig lidt videre.

Svar fra lægen

Kære Camilla

Endometriose kan give voldsomme underlivssmerter. Jeg vil råde dig til at blive henvist til en gynækolog eller til regionens Endometriose Center, i Region H er det på Rigshospitalet, fordi du har så voldsomme smerter.

Smerterne kan skyldes, at du har endometriose i æggestokkene, men du kan også have endometriose andre steder i underlivet.

Det kan være nødvendigt at sætte ønsket om et barn på pause i et kort tidsrum for at få styr på din endometriose. Noget du vil kunne gøre med det samme, er at begynde på p-piller igen. De nedsætter smerterne for de flestes vedkommende. Hvis du har udbredt endometriose kan det være nødvendigt at operere, for at fjerne endometriosen.

Vi ved at endometriose kan nedsætte chancen for at blive spontan gravid. Derfor synes jeg det giver god mening at du bliver undersøgt ordentligt, da det på længere sigt også kan hjælpe dig med at blive gravid. For øvigt er graviditet en rigtig god behandling af endometriose. Du kan læse mere om endometriose på vores blog.

Med venlig hilsen, Ursula Bentin-Ley

Ikke besvaret endnu

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.