Spørg lægen

Cyklus med meget lille blødning

25. October 2021 10:38
Vibeke

Hej
Jeg har en cyklus med meget lille blødning. Vi er ved at forsøge at blive gravide. Jeg har været på p-piller siden jeg var 16. Jeg er nu 31. Jeg var været af pillerne Ca 6 måneder. Ægløsningen er tjekket hver måned – så den ved vi kommer (i hvert fald er øget LC niveau). Min menstruation er kun 3 dage og med MEGET lille blødning. Kan dette have betydning for chancen for at blive gravid? Hvad kan det skyldes?
Egen læge vil pt ikke gå ind i det.

Mvh
Vibeke

Svar fra lægen

Kære Vibeke

Det er meget forskelligt hvor meget kvinder bløder når de har menstruation. Det vigtigste er, at du har ægløsning hver måned. Såvidt jeg kan forstå, er dine LH-stix positive hver måned.

Menstruationsstyrken afhænger af hvor tyk din livmoderslimhinde bliver hver måned. Nogen kvinder har en meget tyk slimhinde (op til 12-15 mm), hos andre måler den “kun” 5 mm. Begge dele er normale og undersøgelser har vist, at man bliver lige så godt gravid på en slimhinde på 5 mm som en på 12 mm.

Kan du huske hvor kraftig din menstruation var inden du begyndte på p-piller for mange år siden? Formentlig ikke. Det kan sagtens være, at den var lige som den er nu.

Så længe du ikke har fået lavet en udskrabning er der ikke noget at være bekymret for. Nogen kvinder oplever, at menstruationen pludseligt bliver meget svag efter en udskrabning. Det kan skyldes, at man ved udskrabningen har fået lidt rigeligt med slimhindevæv ud, så slimhinden har svært ved at genopbygges. I det særlige tilfælde kan det være en god ide at give en hormonkur i 3-6 måneder for at sætte gang i processen.

I jeres tilfælde, såfremt I i øvrigt er sunde og raske, vil jeg vente med at gå i gang med yderligere undersøgelser indtil I har prøvet i 12 måneder. Husk at 85% opnår spontan graviditet inden for 12 måneder.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

 

Besvaret 25. October 2021 10:27

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.