Spørg lægen

Vaccine og fertilitet

12. July 2021 08:26
Jane larsen

Hej
Min datter er i fertilitets behandling , og har fået at vide at de helst ikke må være sammen med nogen der er blevet vaccineret, før efter 28 dage da der skulle være et eller andet i vaccinen der ikke er godt , for mig som mor lyder det helt hen i vejret , eller er det mig der er forkert på den.mvh.jane

Svar fra lægen

Kære Jane

Covid-19 vaccinen forhindrer ikke at man er i fertilitetsbehandling. Dog bør man ikke blive vaccineret i tidsrummet fra ægoplægning til svar på graviditetstesten.

Der er ingen holdepunkter for, at vaccinen kan skade et tidligt fosteranlæg, og i mange lande vaccinerer man også gravide efter 13. uge. I Danmark har man på det punkt en særlig holdning, idet man ikke tilråder gravide og ammende kvinder at blive vaccineret. Dog er der stor uenighed om dette, og Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi har flere gange argumenteret for, at både gravide og ammende kvinder bør blive vaccineret. Man har nu gode data på rigtig mange kvinder som ikke vidste de var gravide da de blev vaccineret, og der har ikke været nogen overhyppighed af misdannelser.

Jeg har heller ikke hørt, at gravid bør holde sig på afstand af nyligt vaccinerede personer. Der florerer mange myter, og det er formentlig en af dem.

Du kan læse mere om vaccinen og fertilitetsbehandling på min blog om fertilitet.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 12. July 2021 08:25

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.