Spørg lægen

Chance for graviditet

21. September 2020 18:03
Lise

Hej Min kæreste og jeg har været igennem 3 IUI. I første forsøg blev jeg gravid, men det endte desværre i en spontan abort i uge 6. De næste to forsøg har været negative. Der har ikke været noget problem med min kærestes sæd, og der er heller ikke nogen problemer med mig. Jeg er blevet meget bekymret og nervøs af forløbet og bange for om det kommer til at ske. Jeg er 32 og min kæreste 33. Kan det være helt normalt, at vi ikke har lykkedes med IUI endnu? Eller er forløbet tegn på, at der er noget galt med mig?

Svar fra lægen

Hej
Det er cirka halvdelen af alle par som bliver gravide på de 3 inseminationer som tilbydes. Chancen for at blive gravid med insemination falder efter de første 3 behandlinger, derfor tilråder man at I går videre til IVF hvis det ikke er lykkes med insemination.
Der er ca. 15-20% chance for graviditet ved insemination.
Der kan være mange ting som gør det lidt sværere at blive gravid, og derfor er det vigtigt ikke at blive hængende i en behandling som ikke har ført til målet. Mit råd til jer vil være at I tænker på IVF næste gang, hvor chancen er langt større (ca. 40-50%) end den er ved insemination. Det er vigtigt, at I kommer videre til en effektiv behandling inden I opgiver håbet på grund af for mange nederlag.
Held og lykke! Bedste hilsner fra Ursula Bentin-Ley

Besvaret 22. September 2020 14:00

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.