Spørg lægen

Barn nr 2

29. July 2020 22:20
Anne

Hej
Min kæreste og jeg har været sammen i 17 år (vi er 35 og 38 år).
Vi har en fælles søn på 10 år og har længe ønsket os barn nr 2.
Vores søn kom til ved hjælp af ICSI og jeg har haft aborter både før og efter vi fik ham.
Da vi startede tilbage i 2007 var min mands sædkvalitet meget dårlig og han fik først af vide at han skulle indstille sig på ikke at kunne blive biologisk far men det lykkedes alligevel. Der er nu gået mange år og vi tror ikke længere på at vi har en chance med min mands sæd.
Vi har talt meget om at forsøge med donor men jeg kan ikke læse nogen steder på nettet om andre der har gjort dette. Er det synd at sætte barn nr 2 i verden når vi har en i forvejen som er vores begges biologiske barn? Vi er enige om at ville fortælle barnet at det er kommet til vha sæd donor da vi ikke ønsker nogen form for hemmeligheder, og vi vil elske dette barn som var det vores begges biologiske barn men min bekymring ligger i hvordan barnet måske vil føle.
Derudover kan jeg se at der står at man kan få hjælp til barn nummer to men gælder det også hvis man har et fælles biologisk barn eller er det kun hvis man har donor barn i forvejen?

Svar fra lægen

Hej Der er ingen tvivl om at jeres kommende barn vil være et ønskebarn, også hvis det bliver til ved hjælp af donorsæd. Vi har mange par som er i den situation, men det er nok ikke noget man taler så meget om. Formentlig vil du kunne undgå IVF behandling hvis du skal i behandling med donorsæd og nøjes med en insemination. Behandling med insemination er gratis bortset fra udgifterne til donorsæd og eventuel medicin, hvis I begge to har en henvisning fra egen læge. Vi vil så tage en samtale med jer hvor en af vores læger kan fortælle jer mere om lovgivningen på området og den udredning og behandling vi forventer I skal i gang med. Når I har fået en henvisning fra egen læge begge to er I meget velkommen til at ringe til sekretæren på 3834 9030 og bestille en tid til en samtale. Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley
Besvaret 30. July 2020 09:53

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.