Spørg lægen

Barn nr 2.

21. January 2021 14:50
Emma

Hej.
Vi er et lesbisk par som overvejer at gå i gang med projekt barn nr 2.
Vi fik vores første barn for 10 mdr siden, også ved hjælp af inseminering i 5 forsøg med hormonbehandling.
Vores spørgsmål er, skal vi have en henvisning fra lægen eller hvordan er reglerne?
Og kan man starte med inseminering og hormonbehandling fra første forsøg, da vi er sikre på at det er det der skal til for at opnå en graviditet.

Svar fra lægen

Barn nr. 2 med insemination

Kære Emma.

Med en henvisning fra egen læge er behandling med insemination gratis, også til barn nr. 2. Du skal selv betale for medicin og donorsæden.

Hvem skal have hormonstimulation?

Du skriver, at der sidst blev givet hormonstimulation. Hvis det også var dig som blev gravid sidst, giver det god mening at give hormonstimulation fra starten. Hvis det var din partner som fik hormonstimulation, vil vi først vurdere din graviditetschance, inden vi beslutter os for stimulation eller ej. Hvis du er ung, sund og rask, øger en hormonstimulation ikke din graviditetschance så meget, den øger især risikoen for tvillinger.

En tvillingegraviditet har langt flere komplikationer, der er langt flere børn som bliver født for tidligt og får langtidsskader som for eksampel spatiske lammelser. Derfor siger Sundhedsstyrelsen, at vi skal stile efter èt barn ad gangen. Du kan læse mere om insemination på vores hjemmeside.

Med venlig hilsen

Ursula Bentin-Ley

 

Ikke besvaret endnu

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.