Spørg lægen

Aflyst ægoplægning

24. June 2021 10:27
Norr

Hej,
Jeg er på 31 år og har lige haft min første ivf forsøg som endt med at vi blev ringet op og fortalt at der ikke var nogle æg til oplægning. Jeg startede med at får 150 Gonal-f, hvor efter 5 dage fik jeg øget dosis til 200 (3 dage i træk). Efter anden scanning blev dosen forøget til 250 (i 3 dage). Jeg fik ovitrelle og var til æggeudtagning (7 æg i alt). Næste dag fik vi opkald at 3 æg var blevet befrugtet og vi skulle til æggeoplægning. På dagen bliver vi ringet op, hvor de fortæller at ingen af æggene havde deler sig efter dag 3. Lægen sagde at næste gang kan vi prøve en anden behandlings metode. Det jeg ville spøge, kan det være pga at jeg fik gonal f 3 dage mere så æggene ikke overlevede efter 3 dage? …

Svar fra lægen

Kære N

Jeg forstår godt at I er frustreret over at der var 3 delte æg, og alligevel blev ægoplægningen aflyst.

Det er umuligt at sige for mig hvad der var årsagen hertil, da I ikke modtager behandling i vores klinik. Men jeg kan sige lidt generelt om årsager til at ægoplægningen bliver aflyst.

Du fortæller, at du startede på Gonal-F 150 enheder, og så blev øget til først 200 og så 250 enheder. Det tyder på, at du ikke reagerede som lægerne havde forventet. Når man skal vurdere hvor meget medicin man skal give, bør man kigge på antallet af små æganlæg i æggestokkene på dagen for opstart og på AMH blodprøven. Herudover er det en god ide at skele til din alder og dit BMI. Jeg går ud fra, at man næste gang vil starte dig på en højere dosis.

Du skriver ikke noget om sædkvaliteten. Hvis din partner har været syg inden for de sidste 3 måneder og har haft feber (temperatur over 38,5 grader), kan det være en forklaring på, hvorfor ægdelingen er gået i stå. Det samme gælder, hvis du har haft feber under ægstimulationen.

Lige nu er der mange yngre som bliver vaccineret mod Covid-19. Hvis manden udvikler feber i forbindelse med vaccinationen vil vi anbefale at I venter med en opstart, så der er gået 80 dage inden vi skal bruge en sædprøve igen.

Jeg vil anbefale dig at I får en snak med en læge på den klinik hvor I modtager behandling for at få klinikkens bud på hvad der gik galt, og hvad de vil gøre næste gang for at optimere jeres behandling.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 24. June 2021 10:43

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.