Spørg lægen

Ægdonor

14. September 2020 09:15
Tina Andresen

Hej. Vi har nu været igennem 6 ivf forsøg. Jeg blev gravid i sidste forsøg men havde en MA i uge 7. Jeg har 2 gange før testet positiv 2 dage før testdag og lidt af kvalme. Jeg er 41 år har en æggestok så danner selvfølgelig ikke så mange æg som en med 2 æggestokke. Jeg plejer at få ca 4 eller 5 æg ud af gangen og har altid haft æg til oplægning. Lægen sagde sidst at det var ikke sikkert de kunne hjælpe os mere med mindre vi vælger donoræg. Jeg føler lidt at de ikke rigtig prøver sig frem som sådan og bare vælger at køre samme plan som sidst fordi det gav en graviditet….er det meget normalt at man bare holder sig til det hvis det 1 gang har givet en positiv test ?. Har hørt flere fortælle det evt er deres 9 eller 12 forsøg…giver de bare op hurtig. Vi går nu og overvejer om vi skal vælge en ægdonor men hvordan foregår sådan noget. Kan vi selv vælge ud fra billeder som man kan ved visse sæddonor?

Svar fra lægen

Hej.
Om det er for tidligt at skifte over til ægdonation er svært at sige uden at kende til alle tidligere behandlinger.
En ægdonor må, til forskel for en sæddonor, maksimalt donere 6 gange. De fleste donerer ca. 2 gange. Derfor har vi heller ikke kataloger med billeder af donorerne, da det vil blive for dyrt at fremstille disse når donor kun bliver brugt så få gange. Det vil gøre behandlingen langt dyrere.
Det vi kan tilbyde er, at du fortæller os dine ønsker til donors udseende, og så kontakter vi dig når vi har en donor som opfylder disse ønsker. Vi har en ventetid på donoræg på 3-6 måneder. I særlige tilfælde kan det være længere.
Med venlig hilsen, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 14. September 2020 18:00

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.