Spørg lægen

Ægdonation og problemer med livmoderen

24. March 2021 17:28
Anonym

Hej. Jeg har nu fået 2 ægdonationer, som begge har resulteret i 2 negative graviditetstests. Kan problemet være min livmoder og kan man lave nogle tests?

Svar fra lægen

Kære S

Du fået ægdonation og fået lagt 4 donoræg op uden af blive gravid. Så er det tid til at se nærmere på livmoderen.

Der er lidt forskellige muligheder. Mit råd til dig vil være at blive henvist til hospitalet og få lavet en hysteroskopi (en kikkert undersøgelse af livmoderhulen). Den kan vise, om der er noget inde i livmoderen som kan gøre det svært for ægget at sætte sig fast. Det kunne være en polyp, en skillevæg i livmoderen eller en muskelknude. Disse anatomiske fejl kan man fjerne ved en operation.

Jeg vil også råde dig til at få undersøgt livmoderslimhindens modning. Det foregår ved, at man tager en lille vævsprøve fra livmoderslimhinden på det tidspunkt, hvor man normalt ville lægge det befrugtede æg tilbage i livmoderen. Vævsprøven bliver så analyseret. Det foregår i udlandet.

Hos nogle kvinder er modningsprocessen i livmoderslimhinden enten for hurtig eller for langsom, så ægget kommer for tidligt eller for sent op i livmoderen. Her kan man så ændre tidspunktet for tilbagelægningen, så ægget kommer op på det helt rigtige tidspunkt.

Endelig bør man også undersøge dig for bakteriefloraen i skeden. En kronisk infektion kan gøre det svært for ægget at sætte sig fast.

Til slut er der jo den mulighed, at du bare har været meget uheldig. Efter 4 oplægninger vil omkring 90% af alle kvinder være blevet gravide.

Bedste hilsner, Ursula Bentin-Ley

Besvaret 24. March 2021 19:06

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.