Hjælper akupunktur til IVF behandling?

Siden 2002 er der publiceret talrige videnskabelige undersøgelser om akupunktur til ægoplægning alene har effekt på IVF behandling.

De første undersøgelser var meget små og viste en effekt når man gav akupunktur til ægoplægningen. Den skyldes dog primært, at det gik kvinderne i kontrolgruppen, som ikke fik akupunktur, usædvanlig dårligt. Vi har refereret og kommenteret disse undersøgelser tidligere.

De sidste 2 meta-analyser, publiceret i henholdsvis Human Reproduction Update og Fertility & Sterility i 2013 viser begge, at der ikke er nogen statisktisk signifikant effekt af akupunktur til ægoplægning, men at årsagen til forskellen mellem de forskellige studier’s resultater især ligger i kontrolgrupperne.

I de studier som viste en forskel, gik det kontrolgrupperne usædvanlig dårligt. Man fandt derimod ingen forskel mellem akupunktur gruppen og kontrolgruppen i de studier hvor kontrolgruppen havde en gennemsnitlig og forventelig graviditetsrate.

Konklusion

Indtil videre vil vi ikke anbefale akupunktur til ægoplægning alene, da der ingen videnskabelige holdepunkter er for, at det øger graviditetschancen. Vi har brug for flere, større og mere ensartede studier for at få et klart svar på dette spørgsmål.
Vi har ingen sikker viden om at akupunktur nedsætter graviditetschancen. De fleste akupunktører siger også, at hvis man ønsker en effekt af akupunktur skal man starte på behandlingen ca. 8 uger inden man begynder på ægstimulation.
Hvis du gerne vil forsøge akupunktur, vil vi anbefale Dr. Mao på Frederiksberg.

Del nyheden

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Seneste nyt fra Dansk Fertilitetsklinik

Corona restriktioner fra 15.12.2021

På grund af det stigende smittetal og den nedsatte beskyttelse af vacciner skal alle der...

Læs mere

Åbningstider Julen 2021

Dansk Fertilitetsklinik er lukket for behandling 24., 25. og 26. december og 1. januar. Kontakt...

Læs mere

Lempede Corona restriktioner fra 14. juni 2021

Fra i morgen lemper vi corona restriktionerne i klinikken og mundbind kan undlades for både...

Læs mere

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.