Uge 40

Fosteret er 34 cm i sædehøjde eller 55 cm langt. Det vejer 3500 gram. Nu har I nået terminen, og barnet skal fødes. Omkring 10 % går over tiden. Barnet er nu helt nede i bækkenet og på spring til fødslen. Plukkeveerne tager til. Slimproppen går, og der kan komme lidt slimet blod. Måske går […]

Uge 39

Barnet er 33 cm i sædehøjde og vejer 3400 gram. Barnet er parat til at blive født, og dets forældre er utålmodige! Omkring 12 % føder ved kejsersnit. Det er lidt forskelligt fra sted til sted i landet. Først nu vokser neglene ud over kanten af fingrene. Barnet bevæger sig måske ikke så meget mere, […]

Uge 38

Barnet er 31,6 cm i sædehøjde og vejer 3200 gram. Barnets hud er ikke længere rynket men glat. De dun, som barnet tidligere har haft på kroppen, er nu væk. Barnet har nu indtaget sin fødestilling og de fleste vender nedad. Cirka 3 % indtager dog en fødestilling, hvor numsen vender nedad. Det kaldes også […]

Uge 37

Barnet er 31 cm i sædehøjde. Moren har måske nogle plukkeveer, hvor livmoderen trækker sig sammen. Derved bliver livmoderhalsen kortere, livmodermunden blødgøres og åbnes stille og roligt. Kroppen indstiller sig på fødslen.

Uge 36

Barnet er 30 cm i sædehøjde og vejer 2800 gram. Barnet har indtaget sin fødestilling hos førstegangsfødende og vender hovedet nedad.

Uge 35

Barnet er 29,3 cm i sædehøjde og vejer 2600 gram. Barnets muskler og fedtvæv øges fortsat, og det gør barnet mere buttet.

Uge 34

Barnet er 28,4 cm i sædehøjde og vejer 2400 gram. Hvis det fødes, vil det højst sandsynligt kunne klare sig selv og overleve uden mén. Moderkagen virker fortsat, men funktionen aftager gradvist. Barnet foretrækker måske bestemt musik eller bestemte lyde. Mors eller fars stemme virker gerne beroligende.

Uge 33

Barnet er 27,6 cm i sædehøjde og vejer 2200 gram. Alle indre organer er færdig dannet. Nu er det først og fremmest hjernen, som forfines.

Uge 32

Barnet er 26,5 cm i sædehøjde og vejer 1900 gram. Hos drenge er testiklerne nu nået ned i pungen. Barnets fedtlag under huden fortykkes. Negle og hår vokser fortsat. Er der noget, som barnet ikke bryder sig om, vil det sparke voldsomt. Det kan fx være meget høje lyde.

Uge 31

Barnet er 25,2 cm i sædehøjde. Barnet kan skelne mellem lys og mørke. Hjernen har udviklet sig med stor hast. Alle de reflekser, som barnet fødes med, er nu til stede.