FSH er en forkortelse for det “Follikel Stimulerende Hormon”. FSH-tallet siger noget om, hvor mange æg der er tilbage i æggestokkene.

Jo lavere FSH-tallet er, desto flere æg er der tilbage i æggestokkene som kan stimuleres frem under behandlingen. Det normale FSH-tal ligger mellem 3 og 10.

FSH-tallet analyseres i en blodprøve som skal tages på 2. eller 3. menstruationsdag. Det skyldes, at FSH-tallet svinger ganske betydeligt gennem menstruationscyklus. FSH-tallet er afhængig af østrogenindholdet i blodet. Østrogentallet (østradiol) skal være under 0,2 nmol/l for at man kan stole på FSH-tallet. Derfor bliver FSH og østrogentallet altid målt samtidigt.

Kvindens alder har også indflydelse på antallet af æg i æggestokkene. Derfor kan man godt forsøge at stimulere en yngre kvinde med et højt FSH-tal, hvorimod man hos en kvinde på over 40 år og et FSH-tal på over 10 som regel ikke kan stimulere særlig mange æg. I disse tilfælde er det en individuel vurdering om vi mener at det er muligt at tilbyde behandling.