Kinderlosigkeit

Denne tekst er ikke oversat

Stadig flere danskere har sværere ved at få børn. Det skyldes både, at mange vælger at få børn senere i livet, samt at mænds sædkvalitet har været faldende igennem mange år. Hos Dansk Fertilitetsklinik er vi eksperter i behandling af barnløshed og derfor giver vi her her det fulde overblik over alt, hvad I behøver at vide om behandling af barnløshed.

Hvad er barnløshed?

Barnløshed betegner en situation, hvor et par, der er i den fødedygtige alder, efter at have forsøgt i minimum et år, ikke har kunnet blive gravide. Dette kaldes derfor ofte også for ’ufrivillig barnløshed’.

I Danmark betegner vi den fødedygtige alder som personer, der er imellem 15-45 år. Det er dog også muligt at få børn efter, at man er fyldt 45 år, men sandsynligheden for at blive gravid mindskes markant fra 40 års alderen for både mænd og kvinders vedkommende.

Årsager til ufrivillig barnløshed:

I Danmark oplever cirka 20% af alle kvinder en periode i deres liv med ufrivillig barnløshed.

I dag er der flere årsager til, hvorfor danske par og singler har svært ved at få børn. Dette kan både skyldes problemer hos henholdsvis manden og kvinden.

Årsager hos mænd:

Hos danske mænd er den mest almindelige årsag nedsat sædkvalitet. Her kan mænd både have lettere og svært nedsat sædkvalitet. Nedsat sædkvalitet kan både være genetisk betinget, men ens livsstil spiller her også en stor rolle.

Hos Dansk Fertilitetsklinik undersøger vi altid mandens sædkvalitet forud for hvert enkelt behandlingsforløb for at kunne give vores patienter den bedste vejledning. I kan læse meget mere om hvordan denne proces forløber på denne side.

Årsager hos kvinder:

Hos kvinder kan der på den anden side være flere årsager til, hvorfor man oplever problemer med at få børn.

For kvinder er de typiske årsager enten, at kvinden mangler passage i æggelederne på grund af tidligere underlivsbetændelse. Oftest stammer denne underlivsbetændelse fra infektioner med klamydia. Endometriose i underlivet, fibromer eller polypper i livmoderen, eller misdannelser i livmoderen kan også medføre ufrivillig barnløshed.

Dog kan ufrivillig barnløshed hos kvinder også skyldes hormonforstyrrelser, der medvirker til manglende ægløsning og en uregelmæssig menstruationscyklus.

Behandlingsmuligheder ved barnløshed:

Selvom flere og flere danske par har svært ved at få børn, bliver behandlingsmulighederne også bedre og bedre år for år. Derfor er det muligt for langt størstedelen af alle at blive forældre, hvis de får den rette behandling.

Den rette behandling skal i dag vurderes ud fra hvert enkelt tilfælde og her skal man kigge på, hvilken årsag der ligger bag, at man ikke kan få børn.

Hvis årsagen ligger hos kvinden:

Ved uforklarlig infertilitet, samt i tilfælde hvor kvinden har uregelmæssige ægløsninger, tilbydes typisk 3 inseminationsbehandlinger. Ved inseminationsbehandlinger føres oprensede sædceller op i livmoderen på det tidspunkt, hvor kvinden får ægløsning.

Hvis årsagen til barnløsheden til gengæld er, at kvinden mangler passage gennem æggelederne, anvendes der i stedet reagensglasbehandling (IVF).

Denne behandling består i, at kvinden får daglige indsprøjtninger med hormoner, der stimulerer hendes ægdannelse i æggestokkene.

Herefter tages de modnede æg ud og befrugtes uden for kvindens krop. Når ægget er begyndt at dele sig, sættes det tilbage i kvindens livmoder. Inden for reagensglasbehandling kan man både gøre brug af IVF-behandling, hvor sædcellen selv skal befrugte ægget, samt mikroinsemination (ICSI), hvor en sædcelle lægges ind i hvert æg.

Hvis årsagen ligger hos manden:

I tilfælde hvor årsagen til den ufrivillige barnløshed skyldes let nedsat sædkvalitet anvendes oftest inseminationsbehandling med oprensede sædceller.

Hvis manden til gengæld har stærkt nedsat sædkvalitet, kan parret behandles med mikro-insemination (ICSI). Ved mikroinsemination lægges én sædcelle direkte ind i et udtaget æg.

Sidst, men ikke mindst, kan man i disse tilfælde også overveje at gøre brug af en sæddonor, hvis mandens sædkvalitet er stærk reduceret.

Vores resultater ved behandling af barnløshed

Hos Dansk Fertilitetsklinik har vi over 40 års erfaring med behandling af barnløshed.

Vores erfaring er en af de primære grunde til, hvorfor vi i mange år har ligget i den absolutte top, når man har sammenlignet de forskellige fertilitetsklinikker i Danmark.

Her ligger vi helt i top når det gælder reagensglasbehandling, både når der er tale om IVF-behandling og ICSI.

Siden 2009 har vi konstant ligget på enten første, anden eller tredje pladsen blandt alle offentlige og private IVF klinikker.

Vores IVF resultater ligger mellem 51,0% og 29,8% positiv graviditetstest efter ægoplægning, afhængig af din alder.

I år 2017 var antallet af afsluttede levende graviditeter 33,0% på landsplan per æg oplægning. Hos os var det 37,5% for kvinder under 40 år. Du kan læse meget mere om vores resultater om IVF behandling på denne side.

Få en uforpligtende samtale om jeres behandlingsmuligheder

Vi ved udmærket, at det kan være svært at tale om et så følsomt et emne som ufrivillig barnløshed, men hos Dansk Fertilitetsklinik er vi altid interesseret i at finde den helt rette behandling til alle vores patienter. Derfor tilbyder vi alle en gratis konsultation.

Formålet med vores indledende samtale er både at lære dig/jer at kende samt for at give jer mulighed for at få stillet alle de spørgsmål som I måtte have i forbindelse med forløbet.

Kontakt os i dag og lad os finde den rette behandling til jer!

Fertilitetsbehandling der passer til din situation

Hvornår skal jeg føde?

Brug vores terminsberegner til at finde ud hvornår du skal føde og følg fosterets udvikling.

Hvilken behanding?

Test dig selv via vores enkle selvtest. Har får du svar på hvilken behandling der passer.

Spørg vores læger

Du kan altid stille spørgsmål direkte til lægen eller se andres spørgsmål og vores svar.

Se vores fine resulater

Du er i de bedste hænder. Vores resultater ligger blandt verdens bedste - bedøm selv.

Senden Sie uns eine Email!

Möchten Sie einen Termin buchen oder haben Sie Fragen, die in unseren FAQ nicht beantwortet werden? Wir sind hier, um dir zu helfen.

Senden Sie uns eine Email!

Möchten Sie einen Termin buchen oder haben Sie Fragen, die in unseren FAQ nicht beantwortet werden? Wir sind hier, um dir zu helfen.