Sådan er det at være ægdonor

Hej. Jeg hedder Petra. Som ægdonor vil jeg gerne fortælle om mit forløb og rigtig gode oplevelse hos Dansk Fertilitetsklinik.

Den første samtale

Det hele startede med, at jeg skulle til samtale hos Ursula, hvor vi snakkede om, hvad det egentligt vil sige, at donere æg, og hvad man skal igennem, da det er et tidskrævende forløb for donor. Det er en meget personlig samtale. Men Ursula var simpelthen så afslappet, så jeg kunne ikke andet end selv at blive afslappet.

Ægdonor med nåleskræk

Helhjertet gik jeg ind forløbet med, at fortælle om min skræk for nåle, hvorpå de hos Danfert var rigtig gode til at berolige mig. Og både under første blodprøve og første hormonsprøjte blev angsten dæmpet en del, takket være Ursula og de søde og rare sygeplejersker. Resten af hormonbehandlingen, hvor jeg selv skulle stå for indsprøjtningerne, gik rigtig godt. Jeg havde fra start fået rigtig god information og en god vejledning omkring hvordan, og hvorledes, jeg skulle gøre. Ellers var jeg altid velkommen til at ringe, hvis jeg fik brug for hjælp.

Ægudtagningen

Da dagen for ægudtagningen kom, var jeg selvfølgelig rigtig nervøs. Men igen, på grund af det dejlige og professionelle personale på klinikken, faldt jeg hurtigt ned, og følte mig mere og mere godt tilpas. De fik mig til at føle mig i rigtig gode hænder. Og ikke nok med det, jeg fik rigtig meget ros og blev mindet om, at jeg gjorde noget rigtig stort for et par, ved at donere mine æg.

De var også gode til at give smertestillende under ægudtagningen. Så snart jeg syntes, det begyndte at gøre ondt, fik jeg noget mere. Det var intet problem. Efter udtagningen blev der fortsat taget rigtig god hånd om mig. Jeg kom ind og slappede af i behagelige omgivelser, og jeg fik udleveret smertestillende til eftertiden, i fald af, jeg skulle have flere smerter resten af dagen, den følgende nat eller næste dag. Jeg fik dog ikke brug for dem.

Efter ægudtagningen

Man kommer sig rigtig hurtigt efter ægudtagningen, hvilket jeg selv var meget positivt overrasket over. Rent psykologisk var det en meget behagelig og bekræftende oplevelse. Det er lidt svært at beskrive, fordi det var et meget følelsesmæssigt forløb på den positive måde. Personalet er super professionelle og virkelig omsorgsfulde. Jeg kan kun rose dem til skyerne.

Man giver en stor ting væk, men man får samtidigt så meget igen. Alt i alt kan jeg kun sige, at det var det hele værd, på trods udfordringen, det sørgede Dansk Fertilitetsklinik for. Jeg kan kun takke dem for den rigtig gode, omsorgsfulde og profesionelle behandling.

– Petra

Fertilitetsbehandling der passer til din situation

Hvornår skal jeg føde?

Brug vores terminsberegner til at finde ud hvornår du skal føde og følg fosterets udvikling.

Hvilken behanding?

Test dig selv via vores enkle selvtest. Har får du svar på hvilken behandling der passer.

Spørg vores læger

Du kan altid stille spørgsmål direkte til lægen eller se andres spørgsmål og vores svar.

Se vores fine resulater

Du er i de bedste hænder. Vores resultater ligger blandt verdens bedste - bedøm selv.

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.