En ægdonor fortæller

Vi er så heldige at en af vores ægdonorer har haft lyst til at fortælle om processen. Da hun har doneret anonymt kan hun ikke fremstå med navn.

Anette, som vi kalder hende, fortæller om sin baggrund for at donere og om sine oplevelser.

Om beslutningen at blive ægdonor

“Det var svært for mig at tage beslutningen om at donere æg, men det er en af de beslutninger, jeg er allermest stolt af. Det er selvfølgelig ikke noget, man skal tage let på, men det kan være en af de mest berigende gaver, man kan give et andet menneske.

Jeg voksede op med en kusine, som jeg ikke kan forestille mig at leve foruden. Hun blev adopteret, kort før jeg blev født, og hun har altid været en stor del af mit liv. For nogle år siden fortalte min moster mig om hendes beslutning om at adoptere og om de vanskeligheder, hun havde med at blive gravid. Hun gennemgik flere IVF-behandlinger, men det lykkedes hende ikke at blive gravid. Selv om jeg aldrig har overvejet selv at få børn, blev jeg rørt over hendes beslutsomhed om at blive gravid og starte en familie. Da jeg blev gammel nok, ønskede jeg at gøre noget for at hjælpe andre kvinder i samme situation.

Om at tage hormoner

Ægdonationsprocessen kan virke temmelig skræmmende, men frygten bliver overskygget af den helt fantastiske gave, du beriger en andens liv med. Lægerne og sygeplejerskerne hos Dansk Fertilitetsklinik er utrolig hjælpsomme og får mig altid til at føle mig godt tilpas både under og efter donationsprocessen. Jeg oplevede ingen komplikationer ved at tage hormonerne eller under selve indgrebet. Når først du har taget beslutningen om at donere æg, gør medarbejderne deres yderste for at sikre, at du føler dig tryg og godt tilpas.

Processen var overraskende nem og smertefri

Det er helt normalt at være bekymret for bivirkninger ved IVF behandlingen. Det var jeg også i starten, men de gange, jeg har været igennem processen, har jeg ikke oplevet noget usædvanligt. Faktisk blev jeg overrasket over, hvor smertefri og “nem” hele processen rent faktisk var. Den har aldrig virket forstyrrende på mit liv, min skolegang eller mine øvrige forpligtelser, og jeg var i stand til at gøre alt, som jeg plejede at gøre.

Jeg er stolt over at have doneret æg

Jeg har med stolthed doneret mine æg ved flere lejligheder, og jeg ville med glæde gøre det igen. Hvis du overvejer ægdonation, så kan jeg absolut anbefale det. Hvis du har tvivl eller spørgsmål, hjælper klinikkens medarbejdere gerne med at besvare dem og berolige dig. Den gave, du giver væk til en anden, er noget du aldrig vil glemme.”

Fertilitetsbehandling der passer til din situation

Hvornår skal jeg føde?

Brug vores terminsberegner til at finde ud hvornår du skal føde og følg fosterets udvikling.

Hvilken behanding?

Test dig selv via vores enkle selvtest. Har får du svar på hvilken behandling der passer.

Spørg vores læger

Du kan altid stille spørgsmål direkte til lægen eller se andres spørgsmål og vores svar.

Se vores fine resulater

Du er i de bedste hænder. Vores resultater ligger blandt verdens bedste - bedøm selv.

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.