ICSI (mikroinsemination)

ICSI er en forkortelse for Intra Cytoplasmatisk Sædcelle Injektion, og benyttes i forbindelse med en IVF-behandling. Metoden bruges til at øge chancen for befrugtning, når sædkvaliteten er særligt nedsat. Det kan være i tilfælde, hvor antallet af sædceller efter en sædoprensning er meget lavt, eller sædcellerne har en dårlig bevægelighed.

Hvordan foregår Mikroinsemination?

I modsætning til den traditionelle IVF-behandling, udvælges der ved ICSI én sædcelle, der forsigtigt indføres i ægget. Sædcellen bliver udvalgt af en bioanalytiker, der via et mikroskop finder den bedste sædcelle. Det er også med mikroinseminiation, at der behandles efter et TESE indgreb. Sædcellen vil forsigtigt blive suget op i en glaspipette og ført ind i ægget, hvorefter befrugntingenn kan finde sted.

ICSI giver som alle andre behandlinger ingen garanti for befrugtning, men chancen for befrugtning øges betydeligt. Er din partners sæd af så lav kvalitet, at det ikke er muligt at opnå befrugtning, kan I overveje muligheden for at bruge en sæddonor. I kan læse mere om valg af donorsæd her.

Hvad går forud for ICSI behandlingen?

Der er visse forudgående forberedelser, inden mikroinseminationen kan finde sted. Da ICSI kun kan foretages i forbindelse med IVF-behandling, skal de gængse trin før IVF ligeså følges her. Dette indbefatter både hormonbehandling og ægudtagning.  

Hormonbehandling

Du vil først starte på en hormonbehandling, der har til formål at udvikle flere modne æg på én gang. Under normale omstændigheder modner en kvinde kun ét æg, men med hormonbehandlingen kan vi optimalt få 10-12 ægblærer. Stimulationen foregår med et follikelstimulerende hormon kaldet FSH, som tages som injektioner i maveskindet. Æggene vurderes at være modne, når ægblærerne måler ca. 18 mm. På dette tidspunkt modtager du en ægløsende indsprøjtning, og 36 timer senere finder ægudtagningen sted på klinikken.

Ægudtagning

Ved ægudtagningen fører lægen en tynd nål ind i æggestokken gennem skeden. Vejledt af en ultralydsskanning tømmes ægblærerne for væske, og æggene suges ud. Inden indgrebet vil du modtage smertestillende medicin gennem en venflon samt en lokalbedøvelse i toppen af skeden. Ægudtagningen tager omkring 5-10 minutter, og vi lægger stor vægt på, at du oplever så få gener og smerter som muligt.

Hvilke risici er forbundet ved ICSI?

Der findes som ved alle andre behandlinger både fordele og risici ved ICSI. Nogle risici er direkte forbundet med mikroinseminationen, mens andre er tilknyttet den forudgående hormonbehandling.

Ved selve sædindsprøjtningen er der en meget lille risiko for at skade ægget. Nogle æg går til grunde, når man stikker i dem. Vi kan ikke se på forhånd, hvilke æg det drejer sig om. Da der er tale om en lille risiko, anbefaler vi hos Dansk Fertilitetsklinik fortsat ICSI ved stærkt nedsat sædkvalitet, da chancen for graviditet bliver stærkt forhøjet.

Man kan opleve store hormonsvingninger under den indledende hormonbehandling. Det kan være et psykisk hårdt forløb at komme igennem for både dig og din partner. For at komme bedst igennem en ellers følelsesmæssig fertilitetsbehandling,  kan I med fordel benytte jer af anerkendte terapeuter, der kan give støtte og hjælp via fertilitetsterapi.

Der er en 1-2% risiko for, at opleve overstimulation i forbindelse med hormonbehandlingen. Dette opleves i form af utilpashed, diarré, mavesmerter, oppustethed i underlivet og vejrtrækningsbesvær. I langt de fleste tilfælde vil symptomerne hurtigt gå i sig selv, men ved en sjælden svær overstimulation kan det kræve indlæggelse på et hospital.

Vores resultater taler for sig selv

Dansk Fertilitetsklinik er eksperter i behandling af ufrivillig barnløshed. Vi har særdeles høje graviditetsrater per oplægning af æg, på trods af at være den privatklinik i Danmark, som lægger færrest æg tilbage i livmoderen. Ud af alle målbare punkter er vores resultater over landsgennemsnittet for både IVF-og inseminationsbehandling. Vores dygtige fertilitetslæger er blandt landets bedste, og holder sig konstant opdaterede på de nyeste teknologier og behandlingsmetoder inden for kunstig befrugtning. Vi har tæt på 40 års erfaring, og siden 2005 er mere end 3.500 børn kommet til verden med vores hjælp. Du kan læse om Ibens oplevelse med Dansk Fertilitets Klinik, og høre hvordan det lykkedes at få en datter ved hjælp af ICSI behandling.

Hvad koster ICSI?

ICSI er en tillægsydelse i forbindelse med IVF-behandling. Ydelsen koster i skrivende stund 3.600 DKK uanset antal æg ved ægudtagningen. Beløbet betales per IVF-behandling, uanset om der købes en enkelt behandling eller en pakke med 3 behandlinger. I kan læse mere om priserne for IVF og øvrige tillæg her.

Book tid til en uforpligtende samtale

Der kan opstå mange spørgsmål forud for en kunstig befrugtning. Hos Dansk Fertilitetsklinik tilbyder vi altid en 15 minutters gratis konsultation, hvor I får mulighed for at opleve vores klinik og få svar på de spørgsmål og bekymringer, der måtte dukke op i forbindelse med jeres overvejelser om ægdonation. Har du og din partner en henvisning til en gynækolog fra egen læge, er det også muligt at få en regulær lægesamtale på 45 minutter hos os. Mange spørgsmål kan I også finde svar på ved at besøge vores side for ofte stillede spørgsmål. For os handler det altid om at give en kompetent og grundig vejledning, så I kan føle jer trygge i valget om fertilitetsbehandling.

Hvad kan du forvente som patient på Dansk Fertilitetsklinik

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.