Blastocystdyrkning og AHA

Blastocystdyrkning

Efter ægudtagning opbevares de befrugtede æg i et embryoskop. Et embryoskop er en efterligning af forholdene i kvindens livmoder. Laboratoriet følger nøje udviklingen af de befrugtede æg via videoovervågning.

Ved succesfuld befrugtning begynder ægget at dele sig. På dag 2 har ægget delt sig til det stadie der hedder embryon. Ægget kan på dag 2 – 3 blive lagt tilbage i livmoderen.

Et befrugtet æg der ikke bliver lagt tilbage på dag 2- 3, kan fortsætter sin deling i embryoskopet i laboratoriet. Denne proces kalder vi for blastocystdyrkning. Fortsætter ægget sin udvikling og bliver ved med at dele sig, vil det på dag 5 nå det stadie, der hedder blastocyst. En blastocyst har delt sig til 60 – 100 celler. Blastocysten bliver lagt tilbage i din livmoder på dag 5.

En blastocyst har en højere chance for at føre til en graviditet.  Vi anbefaler blastocystdyrkning, hvis alle æggene deler sig rigtig flot og vi har svært ved at vælge, hvilket æg der er bedst til tilbagelægning.

Hvornår anbefaler vi ikke blastocystdyrkning?
Hvis laboratoriet på dag 2-3 kan sige hvilket æg der er bedst til tilbagelægning er blastocystdyrkning ikke nødvendigt.

De overskydende æg, som ikke lægges retur på dag 2 – 3, fortsætter deres deling i laboratoriet og vil blive nedfrosset på dag 5 eller 6, hvis de bliver til blastocyster.

Hvad dækker omkostningerne ved blastocystdyrkning?
Blastocystdyrkning koster 6000 DKK (forbehold for prisændringer) per IVF-behandling (uanset antal æg). Blastocystdyrkning er en tillægsydelse, uanset om du køber én behandling eller en kontrakt med 3 IVF-behandlinger.

Ved tilvalg af blastocystdyrkning betaler du for en plads i embryoskopet, der hvor de befrugtede æg opbevares, og at laboranterne nøje følger æggenes udvikling sekund for sekund. Laboranterne gennemgår hver morgen udviklingen af æggene og sikrer sig at eventuel fejldeling registreres.

Når æggene til blastocyststadiet vil laboranten give æggene en score. Det bedste æg bliver lagt tilbage i livmoderen og overskydende æg bliver nedfrosset. Får du nedfrosset mere end 1 blastocyst vil scoren hjælpe os med at udvælge den rette blastocyst til en fremtidig oplægning med et af de nedfrosne æg.

Assisted hatching (AHA)

Assisted hatching (AHA) foretages på det æg, der bliver lagt tilbage i livmoderen. Assisted hatching er inklusiv i prisen for blastocystdyrkning. Ved assisted hatching laves et lille hul i æggets ”skal” – også kaldet zona pellucida. Dette foretages med en laser. Det lille hul i æggets skal hjælper ægget med at komme ud af skallen for at kunne sætte sig fast i livmoderslimhinden.

Få svar på de mange spørgsmål der trænger sig på

Hvornår skal jeg føde?

Brug vores terminsberegner til at finde ud hvornår du skal føde og følg fosterets udvikling.

Hvilken behanding?

Test dig selv via vores enkle selvtest. Har får du svar på hvilken behandling der passer.

Spørg vores læger

Du kan altid stille spørgsmål direkte til lægen eller se andres spørgsmål og vores svar.

Se vores fine resulater

Du er i de bedste hænder. Vores resultater ligger blandt verdens bedste - bedøm selv.

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.

Send os en mail!

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål som ikke besvares i vores FAQ? Vi er her for at hjælpe dig.